17 kwietnia, 2020

Bezpieczeństwo kuchni i dostaw

Bezpieczeństwo kuchni

Dokładamy wszelkich starań, aby proces przygotowywania i dostarczania posiłków odbywał się z zachowaniem szczególnych zasad bezpieczeństwa. 

Abyście mieli pewność, że robimy wszystko co w naszej mocy, przedstawiamy Wam przykłady naszych działań:

BEZPIECZEŃSTWO W KUCHNI:

  • każdego dnia, kilka razy dziennie, dezynfekujemy powierzchnię kuchni, klamki i  maszyny do pakowania posiłków,
  • pojemniki są oddzielone od produkcji i stoją w specjalnie przeznaczonym do tego sterylnym pomieszczeniu,
  • wszyscy nasi pracownicy kuchni dojeżdżają do pracy wyłącznie samochodami i w miarę możliwości są zobowiązani do zachowania min. 1,5-2 metrów odległości w trakcie pracy.

BEZPIECZEŃSTWO DOSTAW

  • nasz magazyn logistyczny w Starych Babicach, wózki, regały, palety, skrzynki, samochody zostały zdezynfekowane poprzez ozonowanie, a czynności te będą regularnie powtarzane,
  • każda osoba wchodząca na teren magazynów oraz przekazująca diety do Waszych domów musi przestrzegać rygorystycznych procedur higienicznych i dezynfekcyjnych oraz zachować bezpieczną (1,5-2 m) odległość
  • wprowadziliśmy interwały czasowe oraz limity osób w wykonywaniu czynności odbiorów, przekazywaniu paczek i sortowaniu.
Administrator DietBox
Polecane posty

5 błędów, przez które Twoja dieta nie działa

Zaczynasz z entuzjazmem, jesz zdrowiej, a po kilku tygodniach waga stoi w miejscu. Brzmi znajomo? Spokojnie — to nie znaczy, że robisz wszystko źle.Czasem wystarczy uniknąć kilku najczęstszych błędów, by zobaczyć realne efekty. Oto pięć [...]

Fakty i mity o przeziębieniu

Przeziębienie to jedna z najczęstszych chorób, która dotyka nas szczególnie w okresie jesienno-zimowym. Mimo że jest to dość powszechne schorzenie, krąży wokół niego wiele mitów. Warto oddzielić fakty od fikcji, aby lepiej zrozumieć, jak dbać [...]

Śledź nas