Kiedy jesz, chcesz, żeby potrawa była smaczna i estetyczna. Ale teatr kulinarny nie kończy się na smaku, wyglądzie czy zapachu. Równie ważna jest świadomość tego, jak posiłek został przygotowany i jakie warunki temu towarzyszyły – w DietBox chcemy, aby Klient miał świadomość, że od zamówienia po konsumpcję jest w dobrych rękach.
Utrzymanie standardów jakości to kluczowy element w branży gastronomicznej, zwłaszcza jeśli mowa o cateringu dietetycznym. Posiłki są nie tylko przygotowywane w dużych ilościach – muszą także zostać odpowiednio spakowane, przechowane i dostarczone do Klienta. To skomplikowany proces, któremu poświęcamy wiele uwagi.
Wdrażając procedury dobrej praktyki produkcyjnej (GHP) oraz dobrej praktyki higienicznej (GMP), musieliśmy spełnić szereg wymagań, począwszy od zaplanowania lokalizacji i konstrukcji pomieszczeń produkcyjnych, poprzez zaopatrzenie zaplecza w odpowiednie maszyny, po wyznaczenie procedur i wyszkolenie personelu pod kątem standardów sanitarnych.
Każdego dnia przygotowujemy setki posiłków dla naszych Klientów. Jakość dań oraz promocja zdrowego trybu życia to dla nas podstawowe wartości, dlatego nie wyobrażamy sobie działalności bez wdrożenia najwyższych standardów sanitarnych. Posiadamy certyfikaty świadczące o zabezpieczeniu każdego etapu produkcji i dystrybucji oraz rygorystyczne procedury kontroli. – zapewnia Krzysztof Wojdat, dietetyk, właściciel Dietbox
Regularne kontrole sanepidu w naszych zakładach nie wykazują uchybień od norm. Niemniej przygotowaliśmy odpowiednie mechanizmu, pozwalające na szybką reakcję w przypadku pojawienia się jakichkolwiek wątpliwości ze strony ekspertów. Niezwłocznie wyjaśniamy sytuację i wdrażamy zmiany mające na celu poprawę standardów. Skuteczność naszych działań potwierdza certyfikat HACCP. To dokument, którym mogą poszczycić się zakłady gastronomiczne, posiadające sprawne procedury identyfikacji i szacowania zagrożeń bezpieczeństwa żywności oraz system szybkiego reagowania. To dowód, iż jesteśmy gotowi na natychmiastową eliminację jakichkolwiek niespełniających norm elementów.
Za każdym certyfikatem stoją ludzie, ich starania i codzienna praca. Jako szef Kuchni DietBox dbam nie tylko o to, aby przygotowywane dla Klientów posiłki były smaczne. Pilnuję także, aby w mojej kuchni panował ład i porządek, a produkty spełniały absolutnie każdą normę! – deklaruje Paweł Grzegorczyk, Szef Kuchni DietBox
Pracę organizujemy w ten sposób, aby wszystkie procedury – w magazynie, w czasie produkcji boxów czy podczas transportu – zostały zachowane. Każda czynność podlega rejestrowi, dzięki czemu na bieżąco monitorujemy takie aspekty jak data przydatności do spożycia, czyszczenie maszyn czy bilans temperatury.
Jakość posiłków oraz obowiązująca w naszej siedzibie higiena pracy, sprawia, że zdrowa dieta staje się jeszcze zdrowsza. Dzięki dochowywaniu wszelkich procedur gwarantujemy najwyższe zadowolenie i bezpieczeństwo naszych produktów. Wszystko pozostaje na naszej głowie – Ty możesz zająć się swoimi sprawami i cieszyć się ze zdrowych i pysznych posiłków każdego dnia!