FITNESS BOX

Jadłospis na najbliższe 7 dni

poniedziałek, 21.10.2019
Śniadanie

Owsianka z brzoskwiniami i konfiturą śliwkową

Alergeny: Dwutlenek siarki, Mleko, Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies

II Śniadanie

Sałatka z brokułami, fetą i prażonym słonecznikiem

Alergeny: Mleko, Gorczyca

Obiad

Kurczak po staropolsku podany z kaszą bulgur i surówką z marchewki z chrzanem

Alergeny: Seler, Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies

Podwieczorek

Koktajl porzeczkowy z płatkami jęczmiennymi

Alergeny: Mleko, Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies

Kolacja

Pasta z łososia i jajka podana z białą rzodkwią, ogórkiem i pumperniklem

Alergeny: Gorczyca, Jaja, Mleko, Ryby, Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies

wtorek, 22.10.2019
Śniadanie

Frittata z papryką, i szpinakiem podana z jogurtowym sosem pomidorowym

Alergeny: Jaja, Mleko, Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies

II Śniadanie

Krem z marchewki z soczewicą, imbirem i mleczkiem kokosowym

Alergeny: -

Obiad

Leczo warzywne z indykiem podane z kaszą jaglaną

Alergeny: Orzechy, Seler

Podwieczorek

Koktajl brzoskwiniowy z płatkami jaglanymi

Alergeny: Mleko

Kolacja

Sałatka z kurczakiem w sezamie i grzankami

Alergeny: Sezam, Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies

środa, 16.10.2019
Śniadanie

Naleśniki pełnoziarniste z cukinią, fetą i suszonymi pomidorami

Alergeny: Dwutlenek siarki, Jaja, Mleko, Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies

II Śniadanie

Sałatka z burakami i ziemniakami

Alergeny: Gorczyca

Obiad

Gulasz fasolowy z wołowiną podany z ryżem brązowym

Alergeny: -

Podwieczorek

Koktajl truskawkowy z płatkami jęczmiennymi

Alergeny: Mleko, Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies

Kolacja

Pasztet drobiowy podany z sosem żurawinowym, ogórkiem kiszonym i pieczywem razowym

Alergeny: Gorczyca, Jaja, Seler, Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies

czwartek, 17.10.2019
Śniadanie

Jaglanka z kiwi i musem brzoskwiniowym

Alergeny: Mleko

II Śniadanie

Frytki warzywne z batatami i sosem orzechowym

Alergeny: Orzeszki ziemne (arachidowe), Soja

Obiad

Pieczona pierś z kurczaka z sosem chimichurri, kaszą bulgur i surówką wielowarzywną

Alergeny: Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies

Podwieczorek

Koktajl malinowy z płatkami jaglanymi

Alergeny: Mleko

Kolacja

Pasta jajeczna z suszonymi pomidorami podana z z cząstkami warzyw i pieczywem razowym

Alergeny: Gorczyca, Jaja, Mleko, Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies

piątek, 18.10.2019
Śniadanie

Chlebek bananowy z kokosowym twarożkiem i pomarańczą

Alergeny: Dwutlenek siarki, Jaja, Mleko, Orzechy, Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies

II Śniadanie

Krem z dyni z pestkami słonecznika

Alergeny: Mleko, Seler

Obiad

Ryba po grecku z pieczonymi ziemniakami

Alergeny: Ryby, Seler

Podwieczorek

Koktajl brzoskwiniowy z płatkami jęczmiennymi

Alergeny: Mleko, Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies

Kolacja

Marokańska sałatka z kaszą kuskus i czarną soczewicą

Alergeny: Dwutlenek siarki, Seler, Sezam, Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies

sobota, 19.10.2019
Śniadanie

Ryżanka z wiśniami i musem porzeczkowym

Alergeny: Mleko, Orzechy

II Śniadanie

Sałatka z kaparami, oliwkami i suszonymi pomidorami

Alergeny: Dwutlenek siarki, Gorczyca, Mleko, Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies

Obiad

Rolada z kurczaka ze szpinakiem i kozim serem z sosem paprykowo- pomidorowyn kaszą orkiszową i surówką z kapusty pekińskiej

Alergeny: Mleko, Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies

Podwieczorek

Koktajl jagodowy z płatkami jaglanymi

Alergeny: Mleko

Kolacja

Cukinia faszerowana ryżem i warzywami

Alergeny: Mleko, Seler

niedziela, 20.10.2019
Śniadanie

Omlet z szynką, pieczarkami i papryką i sosem jogurtowo-pietruszkowym

Alergeny: Mleko, Jaja

II Śniadanie

Pasta z czerwonej fasoli, podana z warzywami i pieczywem razowym

Alergeny: Seler, Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies

Obiad

Indyk z warzywami i grzybami mung oraz makaronem Mie z kolendrą i papryczką chili

Alergeny: Soja, Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies

Podwieczorek

Koktajl malinowy z płatkami jęczmiennymi

Alergeny: Mleko, Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies

Kolacja

Risotto z dynią i chipsem z szynki włoskiej

Alergeny: Mleko, Seler

Podając swój adres e-mail, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez Dietbox Catering Dietetyczny Krzysztof Wojdat Krystyna, Wojdat w celu otrzymywania newslettera o aktualnościach i promocjach. Nie martw się – nie spamujemy! Masz prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania, zmiany oraz żądania ich usunięcia. Twoja zgoda może być odwołana w każdym czasie.

 

Podając swój adres e-mail, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez Dietbox Catering Dietetyczny Krzysztof Wojdat Krystyna, Wojdat w celu otrzymywania newslettera o aktualnościach i promocjach. Nie martw się – nie spamujemy! Masz prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania, zmiany oraz żądania ich usunięcia. Twoja zgoda może być odwołana w każdym czasie.